Web3-projektit

Digitaalisesta taiteesta NFT:eihin - Artelyn haastattelu

Artely kuratoi ja myy taidetta koko Ruotsista verkossa. Vuonna 2021 he hypähtivät myös Web3- ja NFT-junan kyytiin. Tässä artikkelissa saamme kuulla Artelyn tarinan itse perustajilta.
Digitaalisesta taiteesta NFT:eihin - Artelyn haastattelu
Luet:  
Digitaalisesta taiteesta NFT:eihin - Artelyn haastattelu

Kertokaa Artelystä, mitä te teette?

Olemme käytännössä taide-teknologiayritys, joka hallinnoi ruotsalaista taide- ja NFT-alustaa, Artelyä. Olemme aina olleet intohimoisia siitä, että taide on saatavilla enemmälle ihmisille ja että uusilla teknologioilla on merkittävä rooli tässä. Digitoimalla ruotsalaisen taidemarkkinan tavoitteemme on luoda ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia taiteilijoille levittää taidettaan ja taideostajille päästä käsiksi siihen. Artely on kutsuma-alusta, jossa valitsemme yhteistyökumppanimme. Myös kuratoimme kaiken alustallamme esitettävän taiteen, jokaisen esillä olevan teoksen täytyy saada hyväksyntämme. Artelyltä löydät taide-esineitä, joissa on fyysisiä alkuperäisteoksia, joissa hintaluokka on enintään $10 000 dollaria, ja nyt myös NFT-taidetta. Huhtikuussa 2022 lanseerasimme oman NFT-alustamme, Ruotsin ensimmäisen NFT-alustan ruotsalaisille taiteilijoille - keskittyen kuratoituihin NFT-kokoelmiin korkean taiteellisen tason kanssa.

Kerro hieman itsestänne ja taustastanne, mitä teitte ennen Artelyä?

Olemme työskennelleet taiteen kanssa ja digitoineet ruotsalaisen taidemarkkinan yli 20 vuoden ajan. Mutta meillä on myös tausta muista teollisuudenaloista, joissa olemme työskennelleet paljon liiketoiminnan kehittämisen, tuotekehityksen ja markkinoinnin parissa. Olemme myös osallistuneet erilaisten ruotsalaisten verkkoliiketoimintojen rakentamiseen eri aloilla, kuten Traderassa, Stardollissa ja Barnebysissa. Kaikki tämä kokemus on ilmeisesti auttanut meitä suuresti ja ollut keskeinen Artelyn rakentamisessa.

Taiteen esittäminen verkossa on ehkä yksi vaikeimmista asioista, taide ei ole kuten mikään muu tuote ja vaatii täysin erilaisen lähestymistavan kuin mitä verkkokaupalla yleensä on. Et voi vain ottaa normaaleja verkkokauppa-strategioita ja soveltaa niitä taiteeseen. Esittäminen ja koko asennus on tehtävä täysin eri tavalla. Onnistuaksesi työskentelemään taiteen kanssa verkossa, sinun täytyy tietää sekä taiteen että verkkokaupan alat. Siksi olemme kiitollisia siitä, että meillä on nämä erilaiset kokemukset yhdessä.

Nyt kun koko taidemarkkina on täysin muuttuvassa vaiheessa NFT:ien, Metaversen ja kaiken uuden teknologian kanssa, näemme entistä suuremman tarpeen meillä olevalle kokemukselle ja tietämykselle navigoidaksemme tätä siirtymää.

Miksi perustitte Artelyn?

Aloitimme työskentelyn taiteen kanssa verkossa yli 20 vuotta sitten. Se alkoi todellisesta tarpeesta, jonka näimme taiteilijoilla - pystyä hyödyntämään internetin tarjoamia mahdollisuuksia ja markkinoimaan itseään sekä tavoittamaan laajemman yleisön, siitä syystä perustimme Artelyn.

Taideala on perusteellisesti hyvin perinteinen ja on ollut viimeisten joukossa digitalisoitu. Ja se matka on kestänyt hyvin pitkään. Alalta tuli hyvin skeptisiä ja kyseenalaistavia kysymyksiä, ja uskoivat että taiteen ostaminen verkossa oli mahdotonta. He pitivät ajatusta käsittämättömänä, että voisi ostaa taideteoksen $40 000 dollarilla vain katsomalla kuvaa ruudulla.

Tietenkään emme voineet tietää, kuinka sijoituksemme menisi. Mutta saimme täydellisen alun, jo ensimmäisessä kuukaudessa myimme ensimmäisen teoksemme $34 000 dollarilla ja se on vain jatkunut siitä lähtien. Olimme aikaa edellä ja tiesimme, mihin halusimme johtaa Ruotsin taidemarkkinoita. Tänä päivänä se on normaalia, taiteilijat ja galleriat, jokainen myy ja ostaa taide-esineitä verkossa. Mukava vahvistus siitä, että tiesimme mitä teimme alan vastustuksesta ja skeptisyydestä huolimatta.

Ja nyt koko taideala on täysin uuden muodonmuutoksen partaalla kaiken uuden teknologian, kuten lohkoketjujen, NFT:iden, metaversen ja Web3:n kanssa.

Miten saitte yhteyden Web3:een ja NFT:iin?

Se oli todennäköisesti Beeplen myynnin jälkeen vuoden 2021 alussa "Everydays - The first 5000 days" teoksellaan uskomattomalle summalle 69 miljoonaa dollaria, että aloitimme syvällisemmin tutkia teknologiaa, markkinoita ja kaikkea, mikä liittyy Web3:een ja NFT:iin. Erittäin nopeasti huomasimme, että tämä on taideteollisuuden tulevaisuus ja että meidän täytyy toimia. Haluamme olla kehittämässä ja muokkaamassa Ruotsin taidemarkkinaa NFT:ille. Ja myös varmistaa, että perinteiset taiteilijat ovat mukana ja hyödyntävät kehitystä, joka tapahtuu.

Koska liiketoimintamme on kokonaan verkossa, jossa esitämme ja myymme taidetta verkossa, on luonnollista jatkaa digitaalisen taiteen ja NFT:ien kanssa. Olemme digitoineet Ruotsin taidemarkkinoita jo vuosia, ja NFT:t ovat siksi luonnollinen osa jatkuvaa matkaamme.

Esittelemään NFT:itä Ruotsin taidemarkkinoille helpommin saavutettavissa muodossa, lanseerasimme Artelyn ensimmäisen NFT-kokoelman nimeltä The Bridge. Kokoelma perustuu kymmenen taiteilijan teoksiin, pääasiassa perinteisiin maalauksiin, jotka ottivat nyt askeleen tulevaisuuteen muuntamalla jotkut parhaista teoksistaan ​​NFT:iksi."

Kuinka perinteinen taide eroaa NFT-taiteesta? 

Taide voi ilmaista monilla eri tavoilla ja se voi ilmaantua monessa eri muodossa. Mitä ehkä erottaa taiteen Web3-maailmassa ja perinteisessä maailmassa eniten, on esteettisyys itse.

Jos katsomme digitaalista taide, digitaalinen taide ei ole uusi. Digitaalinen taide on ollut olemassa niin kauan kuin kukaan voi muistaa. Mutta mikä puuttui aiemmin, oli digitaalisen taiteen omistamisen mahdollisuus, koska omistuksen varmennusta ei ollut.

On kuitenkin tärkeää erottaa, kun puhutaan NFT:istä ja taiteesta, mikä on todellista taide ja mikä kuuluu NFT-projektien tai keräilykuvien luokkaan. Tänä päivänä, kuten sanoin, NFT-maailmassa on lähes ei taiteen lajia, vaan näemme erilaisia NFT-projekteja ja keräilykuvia, kuten kuuluisat projektit Bored Ape Yacht Club tai Crypto Punks. Kaikki NFT-projektit, jotka perustuvat tällaisiin kuviin, ovat todellisuudessa aivan erilaisilla mekanismeilla ja voivat nähdä enemmän keräilykuvia, kuten vanhoja jääkiekkokortteja tai Pokémon-kortteja, joilla on erilaisia käyttötarkoituksia. Nämä keräilykuvat ovat joissain harvoissa tapauksissa taiteilijan/kuvittajan tekemä taide, mutta useimmiten ne ovat yksinkertaisia tietokoneiden generoituja piirroksia.

Mitä neuvoja teillä on taiteilijoille, jotka haluavat tulla mukaan NFT-markkinoille ja tuetteko heitä jollain tavalla?

Liikumme suuntaan, jossa digitaalinen omistaminen tulee tärkeämmäksi. Mitä enemmän omistamme asioita digitaalisesti, sitä tärkeämpää on ymmärtää koko ilmiö, sen taustalla oleva teknologia ja sen mahdollisuudet. Kukaan ei tiedä tarkalleen, miten se kehittyy, mutta se menee suhteellisen nopeasti ja jotta et jäisi jälkeen, on tärkeää aloittaa tutustuminen siihen, jotta alat vähintään rakentaa tietämystäsi ja ymmärrystäsi siitä ja siitä, kuinka se saattaa vaikuttaa meihin yksilöinä, yrityksinä ja yhteiskuntana kokonaisuutena.

Yleinen neuvo, jonka annamme kaikille taiteilijoille, on olla varovainen juoksemasta johonkin ja aloittamasta NFT:iden luomista vain siksi. On tärkeää ymmärtää, mihin olet menossa ja mitä seurauksia sillä voi olla. NFT:istä on ollut paljon jännitystä ja mitä on korostettu on, että voit tehdä valtavia rahasummia tekemällä NFT:itä. Mutta se ei ole niin yksinkertaista. Totuus on, että NFT:issä on uskomattomia määriä, joita ei myydä tai joilla ei ole arvoa. Vain siksi, että teet NFT:n, ei tarkoita, että se myydään automaattisesti, mutta täällä soveltuvat samat mekanismit kuin taiteessa yleensä - periaatteessa kyse on tarjonnasta ja kysynnästä ja taiteellisesta laadusta, mutta myös siitä, kuinka hyvin hallitset taiteesi välittämistä. Vakavasti otettava pelaaja, joka on taustalla, varmentaa ja voi auttaa taiteen levittämisessä, on usein ratkaisevan tärkeä.

Keskitytte ruotsalaisiin taiteilijoihin, miten tämä tuli olemaan ja laajennatko?

Ruotsalainen NFT-markkina on yleisesti ottaen edelleen erittäin pieni, ja vieläkin pienempi taiteelle erikseen. Siksi olimme yllättyneitä, kun neljäsosa ensimmäisestä kokoelmastamme myytiin nopeasti. Se on kokoelma uskomattoman hyvää taide taitavilta ruotsalaisilta taiteilijoilta - mutta tärkeintä on, että se on yksi ensimmäisistä, jos ei ainoa, NFT-kokoelma ruotsalaisessa taiteessa.

Keskitymme ruotsalaisiin taiteilijoihin haluamme läheisestä yhteistyöstä taiteilijoidemme kanssa. Tapaamme usein taiteilijoitamme, keskustelemme eri projekteista ja valitsemme taiteen Artelylle. On myös erittäin vaikeaa arvioida taiteilijan työtä uudella markkina, ja meillä on hyvä ymmärrys ruotsalaisesta taide markkina.

Pääasiassa laajennamme syventämällä NFT-toimintojamme vahvalla keskittymisellä kuraattuihin NFT-kokoelmiin korkealla taiteellisella tasolla. Täällä on paljon tehtävää. Haluamme auttaa ruotsalaisia taiteilijoita lähestymään NFT-maailmaa ja toteuttamaan taiteellisia ideoitaan uuden teknologian avulla.

Ottaen huomioon, että työskentelemme pääasiassa perinteisten taiteilijoiden kanssa, näemme selvän haasteen siinä, että useimmat eivät hallitse digitaalisia työkaluja digitaalisen taiteen luomiseen. Voimme tässä olla tärkeä rooli ja aloitamme oman NFT-studion auttaaksemme taiteilijoitamme muuntamaan taiteelliset ideansa mielenkiintoisiksi NFT-taiteiksi.

Miltä teidän tulevaisuus näyttää?

Koko taide-markkina tulee lopulta siirtymään NFT-suuntaan, joten on tärkeää olla alan edelläkävijöinä ja muokata ruotsalaista NFT-markkinaa taiteelle. Artelylle se tarkoittaa, että haluamme tarjota NFT-mahdollisuuksia taiteilijoillemme ajoissa ja varmistaa, että taide saa paikkansa myös virtuaalimaailmassa. Tässä haasteena on rakentaa tulevaisuuden metaversen, samalla kun toimitaan yhdessä hitaimmista ja perinteisimmistä teollisuusaloista, taide-alalla.

Yksi suurimmista haasteista muutoksen ajamisessa on massahyväksyntä kansalaisten keskuudessa. Tänä päivänä valitettavasti melkein kukaan ei ymmärrä tai täysin ymmärrä, mitä NFT:it ovat. Voimme tehdä suuren vaikutuksen täällä ja olemme aloittaneet erillisen konsultointiyrityksen, Antonov Consulting. Pidämme luentoja ja koulutuksia NFT:istä, Metaversesta & Web 3 yrityksille ja organisaatioille. Kiinnostusta on paljon ja näemme, että voimme todella osallistua tärkeällä asiantuntemuksella, jota harvat ovat.

Uskomme vahvasti, että NFT-taide- tai pikemminkin digitaalista taide-markkina pitkällä aikavälillä tulee olemaan suurempi kuin fyysinen, perinteinen taide-markkina. Artelyn erittäin pitkän aikavälin tavoite on siis viedä ruotsalaista taidea metaversiin ja varmistaa, että se saa myös paikkansa virtuaalisissa tiloissa, joissa vietämme yhä enemmän aikaa ajan myötä.