Oppaat

Miten Mirror.xyz toimii? Opas maailman ensimmäiseen Web3-blogialustaan

Tykkäätkö blogipostausten tai artikkeleiden kirjoittamisesta ja mietit, kuinka voisit rahoittaa kirjoittamisesi? Tai ehkä haluat tavoittaa uuden, maailmanlaajuisen ja teknologiapainotteisen yleisön? Tässä artikkelissa käydään läpi Web3-alustan Mirror.xyz esittely ja miten voit aloittaa Mirrorin käytön.
Miten Mirror.xyz toimii? Opas maailman ensimmäiseen Web3-blogialustaan
Luet:  
Miten Mirror.xyz toimii? Opas maailman ensimmäiseen Web3-blogialustaan

Mikä on Mirror?

Mirror on lohkoketjupohjainen julkaisutyökalu ja media-alusta. Vaikka Mirrorin front end on hyvin samanlainen kuin Mediumissa tai Substackissa,  se eroaa teknologisesti hyödyntämällä lohkoketjua back endina. Tämä tarkoittaa mm. täysin uusia mahdollisuuksia kirjoittamisen rahoittamiseen. Mirrorissa sinä omistat itse julkaisemasi artikkelit, toisin kuin Web2-alustoilla, joissa alusta käytännössä omistaa ja hallitsee kaiken sisällön.

Mikä tekee Mirrorista niin tehokkaan, on se, että se integroi saumattomasti Web3-teknologiat, kuten NFT:t ja kryptovaluutat, moderniin ja käyttäjäystävälliseen julkaisutyökaluun, mikä tekee siitä huomattavasti käyttäjäystävällisemmän kuin suurin osa muista Web3-alustoista. Kuka tahansa voi kirjautua sisään Mirroriin käyttämällä Ethereum- lompakon osoitetta käyttäjätunnuksena. Kun olet kirjautunut sisään, voit lukea artikkeleita ja seurata kirjoittajia, sekä kerätä muiden artikkeleita että kirjoittaa ja julkaista omia artikkeleitasi NFT:na. Mirrorissa on myös sisäänrakennettuja toimintoja, jotka tekevät kryptopohjaisten joukkorahoituskampanjoiden luomisesta ja osallistumisesta erittäin helppoa.

Miten Mirror käytännössä toimii?

Mirror on avoin kaikille ja kuka tahansa voi lukea artikkeleita ilman tiliä. Jos kuitenkin haluat aloittaa kirjoittamisen tai seurata kirjoittajia, sinun tulee kirjautua sisään Ethereum-lompakollasi, esim. MetaMaskilla. Alla käymme läpi, kuinka voit kirjautua sisään alustalle ja julkaista ensimmäisen postauksen.

Liitä lompakkosi Mirroriin

Jotta voit kirjoittaa ja lähettää julkaisun Mirroriin, sinun on ensin kirjauduttava sisään Ethereum-lompakollasi. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa "visit dashboard" -painiketta kuten alla olevassa kuvassa:

Mirror.xyz

Napsauta sitten "connect wallet" ja allekirjoita tapahtuma lompakossasi (yleisin lompakko Ethereum-verkossa on MetaMask):

'

Liitä lompakko Mirroriin

Julkaise artikkeli

Kun olet kirjautunut lompakollasi, olet valmis aloittamaan postausten kirjoittamisen ja julkaisemisen. Luo uusi postaus siirtymällä kohtaan "Entries" ja napsauttamalla sitten "Create Entry":

Onnittelut! Olet nyt luonut ensimmäisen Mirror-artikkelisi. Alla on yleiskatsaus siitä, kuinka voit käyttää alustan Web3-työkaluja viedäksesi kirjoittamisesi uudelle tasolle.

Katsaus Mirrorin Web3-työkaluista

Mirrorissa on useita Web3-työkaluja, jotka on integroitu suoraan alustaan:

  • Entry Editions - tokenisoi artikkelisi NFT muotoon
  • Crowdfunding - rahoita projektejasi Web3-yhteisösi avulla
  • Splits - palkitse yhteistyökumppaneitasi tai lahjoita hyväntekeväisyyteen
  • Media DAO:t - luo ja jaa arvoa yhdessä muiden tekijöiden kanssa

Alla käymme läpi työkalut ja niiden käyttökohteet yksitellen.

Writing NFTs — NFT:den luominen artikkeleista

Perusteellisin Web3-työkalu, jota Mirror tarjoaa, on luoda artikkeleita niin kutsuttuina "kirjoitus-NFT:na". Tämä on yksinkertaisesti tapa muuntaa Mirror artikkelit digitaaliseksi omaisuukseksi, tallennettu Ethereumin lohkoketjuun NFT:den muodossa. Itse NFT:t näytetään visuaalisina esityksinä artikkeleistasi, ja ne sisältävät kansikuvan sekä metatiedot, kuten otsikon, kuvauksen, kirjoittajan, linkin artikkeliin jne.

NFT artikkelit tallennetaan Optimism verkkoon; niin sanottuun Ethereum-verkon "Layer 2-verkkoon", mikä tarkoittaa, että ne ovat ilmaisia ​​luoda ja halpoja seuraajille kerätä. 

Entry Editions - minttaa postauksesi NFT:na

Seuraava ominaisuus on nimeltään "Entry Editions" ja sen avulla voit mintata postauksen NFT:na, mutta nyt rajoitettuna eränä ja kiinteällä hinnalla, mikä tarkoittaa periaatteessa sitä, että postauksesta tulee keräilyesine. Entry Editions on hinnoiteltu eri tasoilla, jotta omistautuneilla kannattajilla on mahdollisuus saada jotain arvokasta ja ainutlaatuista, kun taas muut lukijat voivat kerätä jotain helposti saatavilla olevasta hintaluokasta. Hinnoittelussa ja tarjonnassa on kolme tasoa:

  • Legendary - minttaa 5 painosta tuotteesta hintaan 1 ETH per kappale
  • Rare - minttaa 50 painosta tuotteesta hintaan 0,1 ETH per kappale
  • Common - minttaa 500 painosta esineestä hintaan 0,01 ETH per kappale

Voit myös hyödyntää rojalteja Entry Editions kokoelmissa, mikä tarkoittaa, että saat palkkion joka kerta, kun NFT myydään uudelleen ensimmäisen huutokaupan jälkeen. Kuten kaikissa NFT-julkaisuissa, avain menestykseen on sitoutunut yhteisö. Yhteisöistä puheen ollen, Mirrorin seuraava toiminto; Web3-Subscription, sopii loistavasti yhteisöjen rakentamiseen ja sitouttamiseen:

Uutta Mirrorissa - Web3-Subscriptions

Heinäkuussa 2022 Mirror lanseerasi niin sanotut Web3-tilaukset. Tämän uuden ominaisuuden avulla lukijat voivat Ethereum lompakollaan tilata mitä tahansa Mirror-postausta ja saada sähköposti-ilmoituksia, kun postauksen kirjoittaja julkaisee uutta sisältöä. Sisällöntuottajille Web3-tilaukset avaavat oven lompakkopohjaisen yhteisön rakentamiseen, jota voidaan käyttää kaikkialla Web3:ssa.

Sinulle kirjoittajana tämä tarkoittaa, että saat pääsyn seuraajiesi lompakko-osoitteisiin, ja voit siten vuorovaikuttaa niiden kanssa lohkoketjulla. Mieti tätä ratkaisua verrattuna esim. sähköpostiosoitteisiin, joilla on suurempi riski uusiutua ajan myötä ja ovat usein täynnä roskapostia ja muuta sisältöä... Koska Web3:n käyttäjät ovat usein nimettömiä, yhteisöjä on vaikeaa rakentaa. Tämä helpottaa yhteisön osallistuttamista ja seurantaa Web3:ssa.

Web3-tilausten kautta voit myös suoraan Mirrorissa käyttää useita eri toimintoja ollaksesi vuorovaikutuksessa seuraajien kanssa:

  • Airdrops – lähettää NFT:ita
  • Allow-list – luoda listan erityisesti valituista lompakoista osoitteista NFT-julkaisun vastaanottamiseksi
  • “Token gated” kokemukset – tarjoaa pääsyn kokemuksiin, jotka ovat tarkoitettu vain NFT-omistajille

Kun sinulla on pääsy seuraajien lompakko-osoitteisiin, sinun on myös helpompi analysoida seuraajien mieltymyksiä käyttämällä työkaluja, kuten Dunea, pystyt paremmin kirjoittamaan sisältöä kohdeyleisöllesi.

Mielestämme Web3-tilaukset on kiinnostava, koska se avaa oven kohdennettuun markkinointiin Web3:ssa, jossa evästeet ja henkilötiedot pidetään muuten usein nimettöminä.

Joukkorahoituskampanjat Mirrorissa

Edellä mainittujen toimintojen lisäksi Mirror on integroinut toiminnon, jonka avulla voit luoda oman tai osallistua jonkun joukkorahoituskampanjaan alustalla. Perinteiset joukkorahoitusalustat, kuten Indiegogo tai Kickstarter, tarjoavat usein fyysisiä tuotteita vastineeksi rahoituksesta. Mirrorin joukkorahoitustoiminnon avulla lukijat voivat sen sijaan tukea projekteja Etherum-lohkoketjun kryptovaluutan ETH:n kanssa vastineeksi digitaalisista tokeneista. Tokeneilla puolestaan ​​annetaan omistusoikeus projektiin, jos se menee hyvin, melkein samalla tavalla kuin omistaisi sen osakkeita.

Mirrorin joukkorahoitustoiminnon yhteydessä on myös "Patron Podium"; eräänlainen leaderboard toiminto, jossa suurimmat fanisi voivat kilpailla kolmen parhaan fanin paikasta. Kuten normaalissa huutokaupassa, siellä on ajastin, joka umpeutuessaan määrittää sen ajankohdan suurimmat fanit. Kolmen parhaan fanin joukkoon tulleet saavat palkinnoksi erityisen NFT:n. Näistä NFT:ista voi tulla erittäin arvokkaita, jos projekti menee hyvin.

Tänä päivänä Mirrorin joukkorahoitusalustan kautta projekteihin on sijoitettu yhteensä 11016 ETH:ta. Tätä kirjoitettaessa tämä vastaa noin 17,3 miljoonaa euroa tämän päivän (22/08/2022) ETH/EUR vaihtokurssin ollessa 1568 EUR per ETH.

Tämän päivän suurin ja näkyvin Mirrorilla toteutettu joukkorahoituskampanja luotiin koko Ethereum-verkostoa käsittelevän dokumentin  rahoittamiseksi. Kampanja keräsi huimat 1000 ETH:ta kolmessa päivässä.

Tässä on ohjeet Mirrorin joukkorahoitustoiminnon käyttämiseen.

Splits - palkitse yhteistyökumppaneitasi tai ansaitse palkkioita

Splits-toiminnon avulla voit syöttää useita lompakko-osoitteita tulojen jakamiseksi, esimerkiksi jos oli useita kirjoittajia, jotka osallistuivat artikkeliin. Voit myös käyttää esim. hyväntekeväisyysjärjestön tai DAO:n lompakko-osoitteita lahjoittaaksesi tuloja heille. Laajentamalla verkostoasi ja auttamalla muita kirjoittajia tuottamaan julkaisuja, voit ansaita passiivisia tuloja kun muut lisää sinut splittien kautta!

Media DAO:t – luo ja jaa arvoa yhdessä muiden tekijöiden kanssa

Mirrorin Media DAO:t ovat Splittien seuraava askel. Media DAO:n toiminnon avulla teet yhteistyötä muiden sisällöntuottajien kanssa sitomalla itsesi taloudellisesti DAO:on Ethereum-älysopimuksen kautta. Kun muodostat Media DAO:n jonkun muun kanssa, voitte tehdä kaiken yhdessä, mitä muuten tekisit yksilönä Mirrorissa. Media DAO:n avulla voit myös luetella useita henkilöitä artikkelin kirjoittajiksi.

Täältä voit lukea lisää Mirrorin Media DAO:ista.

Toivomme, että tämä opas on auttanut sinua ymmärtämään, miten Mirror toimii ja kuinka voit aloittaa projektien kirjoittamisen ja rahoittamisen Mirrorin avulla. Haluamme jättää sinulle joitain suosikkiartikkeleitamme Mirrorista, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään Web3:a entistä paremmin: