Oppaat

Miten ostan Ethereum NFT:n?

Olet siis tutkinut markkinoita ja oppinut riskit, ja nyt olet valmis ostamaan ensimmäisen NFT:n. Onnittelut! Tässä on lyhyt opas, jolla pääset alkuun.
Miten ostan Ethereum NFT:n?
Luet:  
Miten ostan Ethereum NFT:n?

Mikä on NFT?

NFT, tai "non-fungible token", on ainutlaatuinen digitaalinen omaisuus, jonka omistajuutta seurataan lohkoketjussa.

NFT-kauppa ylitti vuonna 2021 40 miljardia dollaria, ja useat julkkikset ja brändit hyppäsi mukaan ostamalla tai lanseeraamalla omia NFT:ta. mukaan lukien Snoop Dogg, Louis Vuitton ja Gucci.

CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club ja Pudgy Penguins ovat suurimpia projekteja, jotka ovat ajaneet NFT-markkinoiden aggressiivista kasvua. Nämä NFT-projektit rakennettiin niin kutsutulla "ERC-721" -tunnusstandardilla, joka löytyy Ethereum-lohkoketjusta. OpenSea on ylivoimaisesti suurin Ethereum-pohjainen NFT-markkinapaikka, ja yli 95% Ethereum-pohjaisesta NFT kaupankäynnistä tapahtuu siellä.

NFT:n ostaminen yhdeltä suurimmista kauppapaikoista voi itse asiassa olla yhtä helppoa kuin mikä tahansa verkko-ostos. Isoimmat NFT-markkinapaikat, kuten OpenSea, Rarible ja Nifty Gateway, tukevat sekä luotto- että pankkikorttia maksuvaihtoehtona. Jos kuitenkin haluat syventyä NFT-maailmaan, sinun on suoritettava kaksi lisävaihetta saadaksesi parhaan mahdollisen kokemuksen; 1. luoda tili kryptopörssissä ja 2. luoda kryptolompakko.

Tässä oppaassa opit vaihe vaiheelta, kuinka ostaa ensimmäinen Ethereum NFT tällä menetelmällä:

1: Osta kryptovaluutta "ETH" vakiintuneesta kryptopörssistä, kuten esim. Coinbase, Binance tai FTX

2: Luo oma Metamask-lompakko

3: Lähetä ETH kryptopörssistä omaan kryptolompakkoon

4: Yhdistä ja synkronoi kryptolompakkosi NFT-markkinapaikan kanssa, esim. Opensea

5: Osta NFT markkinapaikalta

1: Osta kryptovaluutta ETH

Astuaksesi NFT-universumiin, sinun on ensin tutustuttava isoimpaan NFT:ita tukevaan verkostoon, ja hankittava osa sen natiivivaluuttaa ETH:ta ostaaksesi NFT:n. Huomaa, että Ethereum-verkko koostuu osittain lohkoketjusta; eräänlainen hajautettu tietokanta, johon tallennetaan todelliset NFT:t ja tiedot niiden omistajista (katso oppaamme: "mikä on lohkoketju?"), ja kryptovaluutta, joka on verkon taloudellinen moottori. Ethereumin lohkoketjua kutsutaan yksinkertaisesti Ethereumiksi, kun taas sen kryptovaluutta on nimeltään "Ether" (ETH). Jotta voit suorittaa transaktioita ja olla vuorovaikutuksessa Ethereum-lohkoketjun kanssa, sinun on hankittava ETH:ta.

Miten siis tarkalleen hankit kryptovaluuttaa? ETH:n ja useimpien muiden kryptovaluuttojen ostaminen onnistuu helposti luomalla tili keskitettyyn kryptopörssiin, joka tukee luotto- ja pankkikortteja. Tässä tapauksessa voit ajatella näitä kryptopörssejä Web3:n valuutanvaihtopalveluina (katso oppaamme: Web3 alkeet). Luo siis tili keskitettyyn kryptopörssiin ja noudata sitten ohjeita ostaaksesi kryptoa, tässä tapauksessa Ethereum-verkon ETH:ta. Valitse, kuinka paljon ETH:ta haluat ostaa, mutta muista: älä koskaan laita enempää kuin olet valmis häviämään kryptoon. Voit myös lukea listan suosikki kryptopörsseistämme täältä.

2. Luo oma MetaMask lompakko

Seuraava askel on luoda kryptolompakko. Valittavana on monia erilaisia ​​kryptolompakoita, mukaan lukien laitteistolopmakot digitaalisten resurssien tallentamiseen offline-tilassa. Jälkimmäinen on turvallisin vaihtoehto, mutta useimmat aloittavat silti digitaalisen lompakkoratkaisun kanssa, jota kutsutaan myös termillä "hot wallet". Ethereum-verkon suosituin lompakko on MetaMask. MetaMask asennetaan tietokoneella selainlaajennuksena tai applikaationa puhelimeesi. Huom. että MetaMask toimii parhaiten ja on turvallisin käyttää selainlaajennuksena Google Chromessa tai Brave Browserissa. Alla on ohjeet MetaMaskin käyttöönottoon:

Mene MetaMaskin sivuille ja seuraa ohjeita ladataksesi ja asentaaksesi lompakko joko selaimeesi.

Metamask.io

Napsauta MetaMask-logoa (oranssi kettu), kun se näkyy selaimessasi, ja luo salasana.

Salasanasi lisäksi sinulle on nyt määritetty niin sanottu "Secret Recovery Phrase", jota kutsutaan myös "Seed Phraseksi". Tämä seed phrase on 12 sanasta koostuva lause, ja se on, kuten nimestä voi päätellä, lompakkosi "siemen". ÄLÄ KOSKAAN anna Seed Phraseiä kenellekään, koska se mahdollistaa uuden salasanan luonnin ja lompakon importoinnin mihin tahansa selaimeen. Tarvitset itse seed phrasea jos unohdat salasanan tai sinun pitää importoida lompakko toiselle laitteelle. Siksi sinun tulee säilyttää seed phrase erittäin turvallisessa paikassa. Yleisesti suositellaan, ettei Seed Phrasea tulosteta pelkkänä tekstinä missään digitaalisessa ohjelmassa, kuten muistiinpanoissa tai sähköpostissa, koska se voidaan suhteellisen helposti hakkeroida tai levittää vahingossa. Sen sijaan on suositeltavaa käyttää fyysistä välinettä, kuten esim. paperinpalaa, jota säilytetään turvallisessa paikassa, jossa vain sinä tiedät sen olemassaolon. Lue lisää turvallisuuden salauksesta, NFT:sta ja kryptolompakoista .

Nyt olet valmis!

Kun olet asentanut Metamaskin, voit käyttää sitä yhteyden muodostamiseen useimpiin tärkeimpiin NFT-markkinapaikkoihin ja kryptopalveluihin sekä tallentaa että hallita NFT:ita ja kryptovaluuttoja, kuten ETH:ta.

Koska krypto- ja NFT-markkinat ovat vielä suhteellisen uudet, siellä tapahtuu paljon huijauksia ja petoksia. Nämä hyökkäykset ja huijaukset voivat olla niin yksityiskohtaisia ​​ja hyvin toteutettuja, että jopa menestyneet ja kokeneet NFT-keräilijät joutuvat niiden uhreiksi. Siksi sinun tulee olla erityisen varovainen kryptolompakkosi kanssa, äläkä koskaan anna salasanaasi tai seed phraeä kenellekään, vaikka he väittäisivät olevansa MetaMaskin "virallinen tuki" tai vastaavaa. Tosissaan oleva krypto- tai NFT-yritys ei koskaan pyytäisi sinulta näitä tietoja!

3. Lähetä ETH:ta kryptolompakkoosi

Jos olet suorittanut yllä olevat askelet onnistuneesti, selaimessasi on nyt MetaMask lompakko. Viimeiset vaiheet ennen kuin voit aloittaa NFT-kaupankäynnin on lähettää ETH:ta kryptopörssistä MetaMaskiisi ja yhdistää ja synkronoida MetaMask NFT-markkinapaikan kanssa. Huomaa: On myös mahdollista ostaa kryptovaluutta ETH:ta suoraan MetaMaskin kautta, mutta emme suosittele tätä menetelmää, koska se on paljon kalliimpaa keskitettyyn kryptopörssiin verrattuna.

Alla on askeleet lähettääksesi ETH:ta kryptopörssistä MetaMask lompakkoon:

  1. Kirjaudu sisään kryptopörssiisi. Etsi sitten valikosta vaihtoehto "Lähetä" tai "Nosta". Tämä vie sinut sivulle, jolla voit siirtää omaisuutta muihin lompakoihin, kuten tässä tapauksessa ulkoiseen MetaMaskiisi.
  2. Kirjoita lähetettävän ETH:n määrä ja kirjoita sitten Metamask Ethereum -osoitteesi annettuun kenttään. Voit kopioida ja liittää tämän osoitteen suoraan MetaMask- lompakosta (tarkista vielä kerran, että osoite on oikein, lompakon osoite alkaa aina 0x:llä).
MetaMask tili
  1. Anna sitten lohkoketju, jolla suoritat tapahtuman. Varmista, että valitset oikean lohkoketjun, tässä tapauksessa "Ethereum" / "ERC". Kun olet valinnut lohkoketjun, näet niin sanotun "kaasumaksun", joka on lyhyesti sanottuna palkkio transaktion toteuttamisesta lohkoketjussa.
  2. Kun olet valmis, napsauta "lähetä". Täällä saatat joutua hyväksymään tapahtuman. Millä salasanalla, koodilla tai muulla varmennusmenetelmällä hyväksytään tapahtumia tietyssä kryptopörssissä, voi vaihdella eri toimijoiden välillä, mutta selkeät ohjeet annetaan usein suoraan alustalla. Joskus salasanaa tai koodia ei tarvita ollenkaan.

HUOMAA: joillakin kryptopörsseillä, kuten Coinbasella ja Binancella, on omat NFT-markkinapaikat. Jos etsimäsi NFT:t ovat kryptopörssin omalla NFT-markkinapaikalla, ei ole pakko käyttää esimerkiksi MetaMaskia, mutta kuten aiemmin mainittiin, suosittelemme silti oman itsenäisen kryptolompakon luomista.

4. Yhdistä lompakkosi NFT-kauppapaikkaan

OpenSea on ylivoimaisesti suurin Ethereum-pohjainen NFT-markkinapaikka, ja tilin luominen tapahtuu muutamalla napsautuksella:

Siirry osoitteeseen OpenSea.io. Oikeassa yläkulmassa näkyy "lompakkokuvake". Napsauttamalla sitä saat näkyviin luettelon markkinoiden tukemista kryptolompakoista. Valitse MetaMask. Kun olet valinnut MetaMaskin , vaihtoehto "connect with MetaMask" tulee näkyviin. Napsauta "seuraava" ja OpenSea-profiilisi luodaan automaattisesti. Ennen kuin olet muokannut profiiliasi ja lisännyt kuvan ja käyttäjätunnuksen, profiilisi on nimetön ja sisältää vain Ethereum-osoitteesi. Voit täydentää profiiliasi lisätiedoilla, mutta koska OpenSea on markkinapaikka, lisätietojen syöttämistä ei vaadita, jos haluat kerätä NFT:ita nimettömästi.

Yhdistä MetaMask

5. Osta NFT OpenSeasta

Web3:a ei tunneta käyttäjäystävällisiä alustoista ja sovelluksista, mutta OpenSea on poikkeus. Sivusto on erittäin intuitiivinen ja se on  kuin mikä tahansa muu verkkokauppasivusto. Ainoa haittapuoli on, että heidän tarjoamansa tuki ja asiakaspalvelu on hyvin rajallista. Onneksi tuskin tarvitset sitä.

Kun olet päättänyt, minkä NFT:n haluat ostaa, on kolme eri tapaa edetä:

  1. Suora osto
  2. Tarjouksen tekeminen
  3. Huutokauppaan osallistuminen
Suora osto

Suora osto tarkoittaa kiinteään hintaan listatun NFT:n ostamista. Ostaaksesi NFT:n sinun tarvitsee vain napsauttaa "osta nyt" ja seurata sen jälkeen annettuja ohjeita. Huomautus: Kun ostat NFT:ita kiinteään hintaan, sinun on maksettava niin sanottu kaasumaksu lohkoketjussa suoritettavasta transaktiosta. Ethereumin kaasumaksut vaihtelevat verkon kuormituksen mukaan, mikä voi tehdä siitä hieman hämmentävää aloittelijoille. MetaMask ehdottaa automaattisesti summaa verkon nykyisen tilan perusteella, joten sinun ei tarvitse laskea kaasumaksua itse. Varmista, että lompakossasi on tarpeeksi ETH:ta kattamaan sekä ostettavan NFT:n että transaktion suorittamiseen kaasumaksun kustannukset!

Tarjouksen tekeminen

Jos haluat tinkiä, voit tehdä tarjouksen NFT:sta, jonka haluat ostaa. Jos teet tarjouksen jonka myyjä hyväksyy, myyjä maksaa automaattisesti kaasumaksun. Huomaa, että voit tehdä tarjouksia ainoastaan WETH tokenilla. Hankkiaksesi WETH:ta sinun on mentävä hajautettuun kryptopörssiin konvertoimaan ETH WETH:ksi.

Osallistu huutokauppaan

Jotkut myyjät listaavat NFT:nsa huutokaupattavaksi sen sijaan, että pyytäisivät kiinteää hintaa. Tässä ainoa vaihtoehto on tehdä tarjous. Huomaa kuitenkin, että tarjouksesi on oltava vähintään 5% korkeampi kuin aikaisemmat tarjoukset. Korkein tarjous voittaa huutokaupan, kunhan se ylittää minimihinnan.

Huom: On myös NFT-omistajia, jotka eivät listaa NFT-laitteitaan myytäväksi, mutta käyttäjät voivat silti tehdä niistä tarjouksen.

Noniin! Jos olet suorittanut yllä olevat vaiheet onnistuneesti, haluamme onnitella sinua ensimmäisestä NFT:stasi! Voit nyt mennä OpenSea tilillesi nähdäksesi NFT-ostoksesi. Muista: toisin kuin perinteinen rahoitusmaailma, krypto on erittäin läpinäkyvää. Voit piilottaa NFT:si OpenSea-tilisi, mutta et voi koskaan piilottaa Ethereum-osoitettasi, koska Ethereum-lohkoketju on julkinen. Olet nyt ottanut ensimmäisen, mutta tärkeän, askeleen Web3:ssa, ja olemme iloisia saadessamme sinut mukaan matkalle kohti hajautetumpaa ja oikeudenmukaisempaa Internettiä.