Web3-projektit

Phaver - Uusi sosiaalisen median ajatusmalli

Suomalainen Phaver on jo herättänyt huomiota kryptomaailmassa yli 20 000 viikoittaisella käyttäjällä maailmanlaajuisesti. Sovelluksen kehittäminen kilpailemaan perinteisen sosiaalisen median kanssa ei ole helppo tehtävä. Tapasimme Phaverin toisen perustajan Tomi Fyrqvistin kuullaksemme sovelluksen taustalla olevan tarinan.
Phaver - Uusi sosiaalisen median ajatusmalli
Luet:  
Phaver - Uusi sosiaalisen median ajatusmalli

Phaverin esittely

Phaver on hajautettu share-to-earn-alusta, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa sisältöä samalla tavalla kuin Twitterissä, mutta myös nostaa suosikkisisältöään steikkaamalla tokeneita. Phaveria kehitetään Aaveen takana olevan tiimin julkaiseman Lens Social Graph -protokollan taustalla. Share-to-earn-konseptin ideana on jakaa arvoa uudelleen alustan omistajilta sisällöntuottajille ja samalla rakentaa kestävämpää tokenomiikkaa, joka ei perustu pelkästään käyttäjien houkuttelemiseen. Tämän kaiken yhdistävät Soulbound-tokenit, Phaver-ecosystem token ja Phaver DAO.

Hei Tomi. Ennen kuin keskustelemme Phaverista, haluatko kertoa meille hieman taustastasi ja siitä, miten aloitit Web3:n parissa?

Tietenkin! Kaikki alkoi vuonna 2016, kun siirryin Goldman Sachsin leivistä pääomasijoittamiseen. Aloin tutkia markkinoita makronäkökulmasta ja huomasin, että rahaa painettiin suuria määriä. Seurasin paljon Chamath Palipathyan kaltaisia profiileja ja pohdin ideoita Tesseractin perustajan Yichenin kanssa. Minua kiehtoi filosofinen ajatus siitä, että digitaalista omaisuutta voidaan omistaa todistetusti.

Aloitit siis aikaisin useimpiin meihin verrattuna… miten tapasit toisen perustajan Joonatanin ja mistä idea Phaverista lähti?

Joonatan ja minä tapasimme New Yorkissa, kun työskentelin Goldmanilla ja hän Smartlylla. Muutama vuosi myöhemmin aloimme puhua alkuperäisessä Metaversumissa, eli Instagram DM:ssä, jossa Joonatan vastasi tarinaani Pakistanin työmatkasta tyyliin: ”Joko alkaa riittää? :D”. Silloin ymmärsin, että Joonatan oli pohtinut yrittäjyyteen siirtymistä.

Päätimme tavata Suomessa joulun aikaan, kun olimme molemmat vierailemassa. Molemmilla oli paljon ideoita ja Phaver syntyi yhdistämällä sosiaalisen kaupankäynnin, rahoituksen ja lohkoketjun ideoita.

Olin työskennellyt investointipankissa ja johtoryhmässä kuluttajakeskeisen sovelluksen parissa, kun taas Joonatan oli työskennellyt Googlella ja Smartlylla ja nähnyt siellä kasvun viidestä henkilöstä yli 400:aan.

Vau, hyvin yrittäjähenkinen tarina! Entäs mitkä ovat Phaverin tulevaisuuden suunnitelmat?

Rakennamme parhaillaan erityistä aihetta tiettyjen blue chip NFT:eiden haltijoille, mikä tarkoittaa, että voisit julkaista tähän aiheeseen vain, jos olisit NFT:n haltija. Työskentelemme myös Soulbound-tokenin (SBT) parissa, jota voidaan käyttää esimerkiksi Lensfrens-sovelluksien käyttäjien oikeaoppiseen tunnistamiseen. Näitä SBT:eitä voidaan muuttaa tulevaisuudessa esimerkiksi uusien käyttöoikeuksien myöntämiseksi. Tokenimme julkaistaan ​​myös lähiaikoina…

Okei, tiedossa on siis paljon! Kertoisitko meille hieman lisää tokenista ja tokenomiikan toiminnasta?

Ehdottomasti. Koko tokenomiikkamme keskittyy ihmisiin, jotka luovat arvoa sosiaalisessa mediassa. Haluamme päästä eroon "mitä enemmän käyttäjiä = sitä enemmän tokenin arvoa" -ongelmasta, jota näkyy useimmissa P2E-projekteissa.

Rakennamme tokenia saman liiketoimintamallin ympärille, jota näet perinteisessä sosiaalisessa mediassa. Jos esimerkiksi haluat poistaa mainoksia tai tehostaa julkaisua, maksat siitä tokenilla. Kun haluat osallistua “token gated” yhteisöihin, käytät niitä siihen. Jos haluat tienata tokeneita, voit kuratoida, moderoida ja jakaa sisältöä, jolloin olet aktiivinen Phaverin käyttäjä. Esimerkiksi Redditissä on useita aktiivisia moderaattoreita, jotka tienaavat työstään Karma-pisteitä, eli periaatteessa vaikutusvaltaa, mutta sillä ei ole mitään taloudellista arvoa. Haluamme rohkaista arvokasta sisältöä palkitsemalla julkaisuja, jotka saavat paljon reaktioita. Palkitsemme näistä julkaisuista myös varhaisia steikkaajia. Periaatteessa haluamme muuttaa sosiaalisen median huomionkipeästä sisällöstä laadukkaaseen sisältöön.

Ja pitkällä aikavälillä…

… haluamme kasvaa suurimmaksi sosiaaliseksi Web3-alustaksi ja antaa käyttäjillemme mahdollisuuden omistaa tietonsa Lens-social graphin kautta. Haluamme tuoda todella suuren joukon ihmisiä Web3:een.

Kunnianhimoinen visio, me pidämme siitä! Miten ihmisten tulisi liittyä Phaveriin?

Tällä hetkellä sovellus on edelleen kutsupohjaisessa beetatestausvaiheessa, mutta ihmiset voivat liittyä Discordin tai Telegramin kautta. Discordista löytyy vaiheittainen ohje aloittamiseen ja Lens-nimen lunastamiseen!

Kiitos Tomi Fyrqvist. Odotamme innolla, miten Phaver kehittyy!

Liity Discordiin

Liity Telegramiin

Seuraa Twitterissä