Oppaat

Taiteilijoita kohdentava NFT-huijaus

Taiteilijana sinulla on paljon mahdollisuuksia NFT-maailmassa. Tämä tarkoittaa myös, että voit tulla huijauksen kohteeksi. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimmän taitelijoita kohdentavan NFT-huijauksen ja kuinka voit välttää sen.
Taiteilijoita kohdentava NFT-huijaus
Luet:  
Taiteilijoita kohdentava NFT-huijaus

Olemme viime aikoina saaneet paljon samaa tilannetta kuvaavia viestejä ja sähköposteja, joissa taiteilijat tiedustelevat, onko tämä todella liian hyvää ollakseen totta. Valitettavasti meidän on ilmoitettava, että kyllä, se on liian hyvää ollakseen totta, ja kyseessä on huijaus.

TL;DR

  • Huijaus kohdistuu sosiaalisessa mediassa tai sähköpostin kautta taiteilijoihin. "Taiteen keräilijä" (huijari) ottaa sinuun yhteyttä pyytäen ostamaan sinun taidetta NFT:nä
  • Ansa on, että sinun on rekisteröidyttävä heidän NFT-markkinapaikalleen myydäksesi NFT:si
  • Heidän NFT-markkinapaikallaan he perivät erilaisia lisämaksuja rekisteröinnistä ja NFT:n luomisesta
  • He saattavat myös käyttää rekisteröintitietojasi yrittääkseen murtautua tilillesi muilla alustoilla / myydä tietosi
  • Älä anna periksi huijareille, jotka yrittävät saada sinut rekisteröitymään heidän markkinapaikalleen! NFT:t voidaan ostaa ja myydä kaikilla lohkoketju-pohjaisilla markkinapaikoilla, kuten OpenSea, Rarible tai SuperRare ILMAISEKSI.

Miten huijaus toimii

Jos olet taiteilija, saatat jo olla joutunut tämän huijauksen kohteeksi. Tässä on kolmen yksinkertaisen vaiheen kuvaus huijauksesta, jos et ole vielä ollut tekemisissä näiden huijareiden kanssa.

Vahvistetut huijaussivustot - varo näitä

Ennen jatkamista, tässä ovat kaksi sivustoa, joita olemme jo vahvistaneet huijaussivustoiksi:

  • nftmartworld.com
  • virtualartmarkets.com

Vaihe yksi - yhteydenotto

Huijaus alkaa yhteydenotolla sosiaalisen median tai sähköpostin kautta. Sinuun yhteyttä ottava henkilö esittäytyy taidekeräilijänä. Alla oleva kuva on kuvakaappaus huijarin Instagram-sivulta:

Kuvakaappaus huijarin Instagram tililtä (väärennetty tili)

Ensimmäisessä viestissä he yleensä kehuvat taidettasi ja kysyvät, haluatko myydä jotain taideteoksia NFT:nä.

Koukku

Huijari antaa sinulle tarjouksen yhdestä tai useammasta teoksesta joissakin ensimmäisissä viesteissä. Tämä tarjous on yleensä melko merkittävä, yli $3000 dollaria tai 2 ETH:tä. Tämä on se hetki, jolloin hälytyskellot pitäisi alkaa soida. Oletko koskaan myynyt teosta yli $3000 dollarin arvosta ennen? Jos ei, tämä on huijaus.

Onboarding

Olet luultavasti todella innoissasi että pääset myymään taideteoksen merkittävällä summalla. Huijari tietää tämän hyvin, ja heillä on vain yksi ehto... He käyttävät vain tiettyä alustaa NFT:iden keräämiseen. Eikä, se ei ole OpenSea tai Rarible.

He pyytävät sinua luomaan tilin tietyllä markkinapaikalla, ja tässä todellinen petos alkaa. Tilin avaaminen maksaa tietyn määrän rahaa. NFT-markkinapaikalle liittyminen ei tulisi koskaan olla maksullista.

Kun olet avannut tilin ja maksanut siitä, he ovat onnistuneesti huijanneet sinua. Mutta huijaus ei pääty tähän...

Huijaus jatkuu

Kun olet rekisteröitynyt NFT-markkinapaikalle, on aika myydä NFT taiteenkeräilijälle. Tämä tarkoittaa, että sinun on ensin mintattava NFT. Minttaaminen markkinapaikalla on yleensä melko yksinkertainen prosessi, lataat metadatan (kuva), nimeä NFT ja minttaa se.

Mutta odota, minttaaminen maksaa vielä $500 dollaria tällä alustalla? EI. Tämä on huijaus. Sivusto esittää tämän mahdollisesti kaasumaksuina NFT:n minttaamisesta, mutta tämäkin on huijaus. Kaasumaksut vaihtelevat ja eivät koskaan ole kiinteitä, voit jopa tarkistaa nykyiset kaasumaksut täältä.

Miten vältät huijauksen

Ison taidemyynnin jättäminen sivuun olisi tietenkin valitettavaa, joten miten tiedät varmasti onko kyseessä huijaus? Tässä annamme sinulle muutaman säännön, jolla voit varmistaa että kyseessä on huijaus.

Ensimmäinen sääntö, jota on aina hyvä pitää mielessä, on, oletko koskaan aikaisemmin myynyt taidetta tällä summalla? Jos et ole, hälytyskellojen pitäisi soida nyt.

Voit varmistaa, että sinua  yritetään huijata kun he pyytävät sinua rekisteröitymään omalle spesifille NFT-markkinapaikalleen. Huomaa, että rekisteröinti ei välttämättä maksa sinulle mitään, mutta NFT:n minttaaminen tulee viimeistään maksamaan. Lisäksi et voi luottaa näihin alustoihin kun tulee henkilökohtaisiin tietojesi säilyttämiseen. Niitä ei varastoida turvallisesti ja niitä yritetään todennäköisesti käyttää sinua vastaan jossain vaiheessa.

Erittäin käytännöllinen menetelmä varmistaaksesi, että sinuun yhteyttä ottava henkilö on huijari on käänteinen kuvahaku. Mene kyseisen henkilön Instagram-tilille ja tallenna kuvan.

Mene sitten google.com sivulle ja valitse pieni kameran ikoni, jonka jälkeen pääset sivulle, jossa voit ladata tai linkittää kuvan tehdäksesi käänteinen kuvahaku.

Google käänteinen kuvahaku

Tekemällä kuvahaun "Joshua Collinsista", yllä oleva esimerkki huijarista, huomasin, että kuvan henkilö on todellisuudessa Ian Simpson, kanadalainen näyttelijä.

Johtopäätös

NFTeiden maailmassa liikkuu paljon huijareita ja petkuttajia. Teknologian monimutkaisuus tekee myös huijausten erottamisesta uusista innovatiivisista projekteista vaikeaksi vaikeaksi.

Jos joku lähestyy sinua somessa tai sähköpostitse ostaakseen taidettasi NFT:nä, kyseessä on todennäköisesti huijaus. Jos he haluavat, että rekisteröidyt tietylle markkinapaikalle, kyseessä on varmasti huijausyritys…

Jos haluat oppia lisää NFTistä ja niiden myynnistä, suosittelemme seuraavaa artikkelia: